Deoarece exista o multime de oameni care doresc sa slabeasca, s-au creat o multime de programe de slabit. Acest lucru facand dificila alegerea unuia care sa functioneze in concordanta cu necesitatile organismului nostru.
Mai jos vom compara cateva programe de slabit pentru a descoperi care este cel mai bun pentru tine.
Programul de slabit prin numararea caloriilor:
Daca doriti sa pierdeti mai multe kilograme, reducerea aportului de calori poate si benefic. Crearea unui deficit caloric, adica sa ardeti mai multe calorii decat consumati, poate fi o modalitate buna de a scadea in greutate si arde calorii.
Partea proasta a acestui program este ca reducerea caloriilor duce si la pierderea masei musculare, care reduce puterea de antrenament. Alta parte proasta a acestui program este ca sunteti mereu stresat, cu privire la cate calorii contin alimentele pe care le consumati, in loc sa va bucurati de ceea ce mancati.
Dieta saraca in carbohidrati:
Dieta saraca in carbohidrati este o optiune excelenta cand doriti sa pierdeti in greutate, carbohidratii fiind adesea acompaniati de calorii in plus. Insa nu este o idée buna sa renuntam complet la carbohidrati, deaorece corpul nostru are nevoie de ei, pentru a procesa alte elemente nutritive, de exemplu proteinele.
Daca urmati aceasta dieta, mancati carne slaba, neprelucrata cum ar fi cea de peste sau pui, deoarece contine mai putin sodiu si grasimi nesanatoase. De asemenea sa consumati carbohidrati inainte si dupa antrenamente, pentru a va asigura ca nu ramaneti fara energie.
Suplimente care ard grasimile:
Utilizarea asa cunoscutelor “pilule de slabit” nu reprezinta o optiune inteligenta, multe din acestea avand efecte secundare negative, care in timp pot cauza efecte negative asupra incercarilor de a slabi.
Este de retinut faptul ca suplimentele de ars grasimi, trebuiesc privite doar ca “suplimente” la nutritia sanatoasa si antrenamentul pe care il urmati.
Devenind vegetarian:
Multi cred ca daca devin vegetarieni, vor slabii, lucru total neadevarat. Prin eleminarea produselor lactate si a carnii, nu faceti altceva decat sa reduceti cantitatea de proteine, care sunt cheia unei diete echilibrate. Multi dintre vegetarieni duc lipsa de aminoacizii esentiali care se gasesc in proteinele complete, majoritatea legumelor nefiind o sursa de proteina completa. Este indicat consumul de nuci, alune si fasole, deoarece sunt bogate in proteine.
Exercitiile cardiovasculare:
Exercitiile cardio pot contribui la pierderea in greutate insa nu reprezinta cea mai buna alegere. Prea multe exercitii cardio pot duce la micsorarea masei musculare, lucru care reduce capacitatea de a depunde mai mult efort, in timpul antrenamentelor.
Antrenamentele cardio duc si la cresterea poftei de mancare, astfel antrenamentul cardio ar trebui combinat cu alte tipuri de exercitii.
Antrenamentul de forta:
Antrenamentul de forta este unul destul de eficient in lupta cu kilogramele in plus, deoarece prin cresterea masei musculare, iti imbunatatesti si metabolismul pe termen lung.
Acestu lucru inseamna ca o sa arzi o multime de calori zilnic, chiar daca nu faci exercitii fizice. Pentru a sustine cresterea masei musculare, este necesar consumul de proteine.